Welkom in onze winkel...Meteen winkelen

Hou onze UITVERKOOP in de gaten voor mooie acties

Bedrijfsinformatie

We zijn er trots op een bedrijf te zijn dat zich inzet voor de duurzaamheid van de maatschappij. Ons doel is om revisie- en reparatiediensten van de hoogste kwaliteit te leveren binnen het budget van de klant, gecombineerd met uitstekende klantenservice. We begrijpen dat tijd en kosten cruciaal zijn en streven ernaar de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Om hen gerust te stellen, bieden wij waardevolle, geldbesparende service- en reparatiediensten aan.

Ventilatie Service Center is onderdeel van Stichting Samen Duurzaam in Beweging (SDiB). Wij staan voor duurzame reparatie, herstel, revisie en onderhoud. Onze werkzaamheden zijn milieuvriendelijk, zonder dat u hier iets van merkt. Het onderhoud of de reparatie duurt niet langer, is niet duurder en blijft van hoge kwaliteit.

Stichting SDiB heeft als doel mensen en organisaties met elkaar te verbinden om duurzaamheid te bevorderen. We nemen initiatieven om projecten te realiseren die bijdragen aan een duurzamere toekomst. We streven ernaar dat zoveel mogelijk personen en organisaties bijdragen aan een circulaire samenleving en economie, waarin geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt en geen afval wordt gecreëerd.

Onze winst gaat naar ANBI - goede doelen.

Op onze website https://sdib.nl kunt u zien wat wij inmiddels hebben gedoneerd en aan welke goede doelen. Via Stichting SDiB zijn wij bedrijfsvriend van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

even vergeten ziek te zijn

Het recyclen van ventilatiemotoren, behuizingen en elektronica

Wij recyclen ventilatiemotoren, WTW motoren, kunststof behuizingen en de elektronica(printen). Hierdoor wordt er minder afval gecreëerd.

Hier zijn enkele stappen en overwegingen met betrekking tot het recyclen van deze componenten:

  1. Demontage: Voordat recycling mogelijk is, moeten de ventilatiemotoren en behuizingen worden gedemonteerd om verschillende materialen van elkaar te scheiden. Dit kan handmatig of met behulp van speciale machines gebeuren. Na demontage worden bruikbare materialen zoveel mogelijk hergebruikt.
  1. Materiaalscheiding: Nadat de componenten zijn gedemonteerd en gesorteerd, moeten de verschillende materialen (zoals metalen, kunststoffen en elektronische componenten) van elkaar worden gescheiden.
  1. Recycling van metalen: Metalen onderdelen in ventilatiemotoren kunnen vaak worden gerecycled. Materialen zoals aluminium en staal kunnen worden omgesmolten en opnieuw worden gebruikt voor nieuwe producten. Dit vermindert de behoefte aan nieuwe mijnbouw en de energie die nodig is om metalen uit ruwe materialen te halen.
  1. Recycling van kunststoffen: Kunststof onderdelen kunnen worden gerecycled om nieuwe kunststofproducten te maken. Het is belangrijk om verschillende soorten kunststoffen te scheiden, omdat ze vaak verschillende eigenschappen hebben en verschillende recyclingmethoden vereisen. Wij hergebruiken zoveel mogelijk bruikbare kunststoffen.
  1. Elektronische componenten: Ventilatiemotoren kunnen elektronische componenten bevatten, zoals motoraansturingen en sensoren. Het is belangrijk om deze elektronica op een verantwoorde manier te behandelen. Bij ons is de hergebruik van functionerende elektronische onderdelen een sport geworden om deze zoveel mogelijk te combineren en te hergebruiken. Anders moeten elektronische componenten op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd om de schadelijke effecten van elektronisch afval (e-waste) te minimaliseren.
  1. Milieuvriendelijke verwijdering: Als sommige materialen niet kunnen worden gerecycled, moeten ze op een milieuvriendelijke manier worden verwijderd. Dit kan inhouden dat ze veilig worden gestort of verwerkt op speciale afvalverwerkingslocaties.

Al met al is het recyclen van ventilatiemotoren, behuizingen en elektronica voor ons een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en het verminderen van afval. We bevorderen de circulaire economie, waarbij materialen worden hergebruikt en gerecycled om de milieu-impact te verminderen.